Kabel Data USB, Antarmuka Tipe-c

2023-12-13

Babagan antarmuka Tipe-C


Ing sasi, pengin plug antarmuka, kaya yen perlu kanggo fokus ing samubarang. Bisa uga disambungake bebarengan, nanging ing kasus liyane, sampeyan bakal kepunjulen karo kabeh jinis "desain antarmuka bisu." Nanging saiki wis 2020, lan arang banget amarga kita ora mung duwe antarmuka Lightning, nanging uga Antarmuka Tipe-C. Dadi, kepiye antarmuka maju lan maju iki?

Nyemak sajarah pangembangan teknologi antarmuka, nyatane, wiwitan transmisi data yaiku antarmuka serial kanthi kecepatan rendah (SerialInterface, antarmuka serial), supaya bisa nambah bandwidth total data, pamikiran pisanan yaiku nambah lebar bit transmisi data, lan banjur luwih nambah tarif. Yaiku, antarmuka podo (ParallelInterface, kanggo short), lan mboko sithik ngganti port serial kacepetan kurang tradisional minangka mainstream. Nanging kanthi pangembangan cangkeme, watesan kasebut saya tambah jelas. Kaluwihan saka antarmuka serial-kacepetan dhuwur (HighSpeedSerial, HSS) teknologi antarmuka ndadekake ngganti gaya port podo saiki, kang nuduhake asil dandan pinunjul saka total bandwidth antarmuka.

Saka tutuk bunder lawas sing dawa, banjur menyang antarmuka MiniUSB menyang antarmuka MicroUSB sok-sok, banjur menyang antarmuka Tipe-C sing kuat.

Wiwit spesifikasi USBType-C ing 2014, akeh piranti seluler Android anyar, laptop, komputer desktop lan malah konsol game lan jinis peralatan 3C liyane sing mboko sithik wiwit nggunakake antarmuka iki, piranti USBType-C sing pertama diluncurake ing awal Januari. 2015 Nokia N1 tablet (line), sanajan nokia miwiti, nanging ora efektif, dodolan ora banget becik. Banjur teka MacBook anyar Apple sing dirilis ing Maret 9, 2015, sing mbusak port Type-A, slot kertu SD, port pangisi daya magnetik, mung ninggalake siji port Type-C lan port headphone 3.5mm. Wiwit iku, Apple wis njupuk langkah gedhe saka seri MacBook menyang mekanisme tipis.

Ing ponsel, piranti pisanan ing donya sing dilengkapi antarmuka USBType-C yaiku telpon LeEco Super 1 sing dirilis dening Boss Jia, sing bali menyang China minggu ngarep. Leeco super phone 1 minangka desain "Bezel-free ID" lan "kaca suspensi lengkap" sing isih ana ing pikiranku. Setaun sabanjure, LeEco mbatalake jack headphone 3.5mm, sing cukup radikal. Sanajan antarmuka Type-C asline ndhukung output audio analog, nanging uga ngetokake "standar audio lossless digital lengkap" sing diarani CDLA. Sejatine, teknologi kasebut minangka headset antarmuka Type-C, lan proses dekoding audio ing telpon bisa diselehake ing headset Type-C.

Banjur, akeh manufaktur domestik lan manca wis ngganti antarmuka MicroUSB asli kanggo antarmuka Type-C, lan Volkswagen wis disebut antarmuka Tipe-C "antarmuka Huawei". Huawei Telpon pisanan kanthi antarmuka Tipe-C uga dadi telpon pisanan sing kerja sama karo Leica. Ing wektu iku, mung Huawei lan sawetara manufaktur telpon seluler Internet sing dilengkapi antarmuka Tipe-C, lan Huawei nyathet proporsi gedhe saka pangguna offline, kaya antarmuka Lingtning sing diarani "antarmuka Apple" (sanajan antarmuka Lightning mung digunakake. dening Apple), ing wektu sing padha, amarga "antarmuka Huawei" gampang dieling-eling, mula diarani jeneng iki.(Yen LeEco durung ditutup, saiki kudu diarani "tutuk LeEco").

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy