Bantalan umum saka penggemar cooling

2023-12-13

Bantalan umum saka kipas pendingin yaiku: bantalan bal, bantalan lengan, bantalan suspensi magnetik.

(Ball Bearing) ngganti mode gesekan bantalan, nggunakake gesekan rolling, karo sawetara bal baja utawa kolom baja ing tengah, lan ditambah karo sawetara lubrication pelumas. Kanthi cara iki luwih èfèktif nyuda gesekan antarane lumahing prewangan, èfèktif mbenakake urip layanan saka bantalan penggemar, saéngga nyuda Nilai panas saka radiator, lan ngluwihi umur layanan. Kerugian yaiku proses luwih rumit, nyebabake biaya sing luwih dhuwur, uga gangguan kerja sing luwih dhuwur


(Sleeve Bearing)) yaiku bantalan lengan sing nggunakake gesekan geser, nggunakake lenga pelumas minangka pelumas lan peredam seret. Bisa diarani minangka teknologi bantalan sing paling umum ing pasar saiki. Amarga biaya sing murah lan manufaktur sing gampang, akeh produk kalebu merek terkenal sing isih digunakake. Kaluwihan kasebut yaiku panggunaan awal sing sepi, gangguan sing sithik, rega sing murah.


(Magnetic Bearing) dirancang dening levitation Magnetik (Sistem Magnetik, MS), kang nggunakake gaya Magnetik kanggo nundha rotor ing udhara, supaya ora ana kontak mechanical antarane rotor lan stator. Prinsip kasebut yaiku garis induksi magnetik lan garis maglev vertikal, lan inti poros sejajar karo garis maglev, saengga bobot rotor tetep ing trek sing mlaku, lan inti poros sing meh dibongkar digunakake kanggo ndhukung arah garis maglev mbalikke, mbentuk kabèh rotor dilereni soko tugas ing trek mlaku tetep.


Dibandhingake karo bantalan werni tradisional, bantalan magnetik ora ana kontak mekanik, rotor bisa mlaku kanthi cepet, nduweni kaluwihan saka nyandhang mekanik cilik, konsumsi energi sing kurang, gangguan kurang, umur dawa, ora pelumasan, ora polusi lenga, utamané cocok kanggo kacepetan dhuwur, vakum, Ultra-resik lan lingkungan khusus liyane. Nyatane, maglev mung minangka fungsi tambahan, dudu wangun bantalan mandiri, lan aplikasi khusus kudu digabungake karo bentuk bantalan liyane, kayata levitasi magnetik + bantalan bola, levitasi magnetik + bantalan minyak, levitasi magnetik + bantalan nguap lan liya-liyane. .

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy